ΑΚΟΥΣΤΕ RADIO ROCK CITY

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Με μια βαλίτσα… λόγια έφυγε από τις συναντήσεις ο Ερντογάν


 Τα πράγματα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν εξελίχθηκαν όπως ο ίδιος θα ήθελε. Βασικά φεύγει από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που ρίχνει αυλαία σήμερα, με ένα υποσχετικό χαρτί με 8 όρους που δεν αποτελεί κανένα επίσημο έγγραφο που να δεσμεύει την Συμμαχία ή την ΕΕ. Βασικά δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε κατά διάνοια συμφωνία, παρά μόνο μια εκδήλωση προθέσεων.

Όμως, εκεί που είχε καλλιεργήσει ελπίδες ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν στην συνάντηση με τον Αμερικανό Τζο Μπάιντεν.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος του είχε διαμηνύσει ότι προϋπόθεση για συνάντηση ήταν να τα βρει με Φινλανδία και Σουηδία, χωρίς να του δίνει το παραμικρό αντάλλαγμα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την συνάντηση.


Το συμπέρασμα από τις συνομιλίες του Αμερικανού Προέδρου με τον Τούρκο Πρόεδρο είναι ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν συνέστησε στον Πρόεδρο Ερντογάν να αποφεύγει τις προκλήσεις και ανέδειξε τη σημασία του να υπάρχει σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.


Σε όλη τη συζήτηση μάλιστα δεν φαίνεται να προέκυψε κάτι για F16 και προμήθεια πολεμικού υλικού στην Τουρκία.


Σε λίγες ώρες ξεκινά η τελική συνεδρίασης του ΝΑΤΟ, στην οποία δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο ελιγμών από τον Τούρκο Πρόεδρο. Έτσι, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να παραχωρήσει περίπου στις 3 το μεσημέρι, όπου θα έχει ενδιαφέρον εάν θα αναφερθεί στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.